Viimein ehdin tännekin taas hölisemään jotain, koska remonttimme on valmistunut! Tai oikeastaan se valmistui jo sunnuntaina, Eilen vielä tehtiin koko kämpän perusteellinen remonttijälkien/joulusiivous. Illalla pääsinkin vimein sisustamaan ja ripustamaan jouluvaloja, kuvia näistä hommista sitten jossain toisessa postauksessa:)

Mutta nyt tähän päivään. Onnea itsenäiselle Suomelle! Illalla päästään taas seuraamaan juhlintaa ja kauniita pukuja, ah! Jos vaikka tänä vuonna bongaisi sieltä jonkun ylitsepääsemättömän ihanan mekon. Tähän mennessä olen toteuttanut jo yhden itsenäisyyspäiväperinteeni: piparien leipomisen. Niin kauan kuin muistan, joulupiparit on leivottu itsenäisyyspäivänä, sekä kotona että mummulassa. Tätä perinnettä haluan jatkaa täällä omassakin kämpässä. Mitä itsenäisyyspäiväperinteitä teillä on?

Pipareiden valmistus alkoi jo eilen taikinan teolla. Viimeksi olen taikinan tehnyt itse joskus köksän tunnilla, joten vähän mietin, että kuinkahan sen kanssa käy:D Mutta hyvin kävi, taikina näytti seuraavana päivänä siltä, miltä pitikin, Ja mikä tärkeintä, maistui hyvältä! Ihan kaikki taikina ei kuitenkaan päätynyt raakana syötäväksi, koska valmiita pipareita syntyi aika läjä.

Tässä niitä on jäähtymässä, herkullisia tähtösiä ja sydämiä:) Toivottavasti edes muutama säilyy jouluun asti..

JEE, kohta alkaa hämärtää, ja pääsen laittamaan kämpän iltavalaistukseen:) Jouluvalot, kynttilät ja pari piparia, siinä rennon olon resepti. Nauttikaamme siis vapaapäivästä.