Tällaisen tekaisin eilen. Ihanasti sopii yhteen herukoiden kirpeys ja marengin makeus, kookoksen pientä rapsakkuutta unohtamatta.  Seuraavalla kerralla teen ohuemman pohjan, noin paksu pohja on hieman kuivakka. Mutta kyllä tuo noineenkin syötyä tulee. :)

Tässäpä herkun resepti:

Pohja:
2 kananmunaa
3 keltuaista
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita


Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja esipaista pohjaa 175'c n. 15 min.

Täyte:
3 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
n. 5dl mustaherukoita (itse laitoin 4 dl, oli mielestäni ihan riittävästi)

Vatkaa valkuaiset ja lisää samalla sokeria vähitellen. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita kookos ja herukat varovasti   vaahtoon. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 175'c uunin alaosassa n. 30 min.